Ermeni

Published on Ekim 28th, 2021

0

Irkçılığın belgesi: Yıl 2021 ve Ermeni asıllı biri kaymakam olmaya hak kazandı

AGOS DUYURDU / TÜRKİYE’DE BİR İLK – Berk Acar’ın önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.

Agos gazetesi Ermeni toplumundan Berk Acar’ın tüm sınavları geçerek kaymakam olmaya hak kazandığını duyurdu. Bu bir ilk.

“Önümüzdeki dönem görev alması bekleniyor”

Agos’un paylaşımı şöyle:

“Cumhuriyet tarihinde bir ilke doğru: Türkiye Ermeni toplumundan avukat Berk Acar tüm sınavları geçerek Kaymakam olmaya hak kazandı. Acar’ın önümüzdeki dönemde görev alması bekleniyor. Ayrıntıları paylaşacağız.”

Kaymakamlık hakkında kısa bilgi

Kaymakamlar görev yaptıkları ilçede kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının ilanını ve uygulanmasını sağlarlar. Ayrıca ilçedeki halkın dilek ve isteklerini yerine getirmek; kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişini teftiş etmek ve bağlı bulundukları valinin emir ve talimatlarını yerine getirmekle de yükümlüdürler. 

Valiler, ilçeye ait bütün işleri doğrudan doğruya kaymakama yazarlar. Kaymakamlar yaptıkları veya yapacakları tüm teftişlerin zamanını ve sonuçlarını valiye rapor etmek zorundadırlar.

Yetkileri

Kaymakamlar ilçe idare şube başkanlarını valinin izniyle, diğer memur ve kamu çalışanlarını ise re’sen işten el çektirebilir. İlçede gerekli görevlisi bulunmayan işlerin yürütülmesini, ilişkili başka bir kuruma kaydırabilir. İlçede görev yapan tüm kamu görevlilerine, savunmalarının alınmasının ardından uyarma ve kınama cezaları verebilir; daha ağır cezalar verilmesi hakkında teklifte bulunabilir. Suç işlenmesini önlemek amacıyla kolluk kuvvetlerine uygulanması kesin emirler verebilir. Valinin izniyle kolluk görevlilerinin yerlerini ve görevlerini değiştirebilir. Olağanüstü hallerde valiye ve en yakın askeri komutanlıklara haber vererek yardım isteyebilir.

Kaymakamlığa bağlı birimler

  • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
  • Evrak Şefliği
  • İşlemler Şefliği
  • İlçe Hukuk İşleri Şefliği (Nüfusu elli bin ve üzeri olan ilçelerde)
  • İdare ve Denetim Şefliği (Nüfusu elli bin ve üzeri olan ilçelerde)
  • İlçe Bilgi İşlem Şefliği: (Nüfusu elli bin ve üzeri olan ilçelerde)
  • İlçe Sosyal Etüt ve Proje Şefliği (Bakanlıkça uygun görülen ilçelerde)

Eğitim

Kaymakam olabilmek için Siyasal BilgilerHukukİktisadi ve İdari BilimlerİşletmeİktisatSosyolojiPsikoloji veya Kamu Yönetimi ve Halkla İlişkiler Fakültelerinden birinden mezun olma şartı aranır. Kaymakamlar 3 yıl süren bir eğitimden sonra müşterek kararname ile atanırlar. 

*Kaymakamlığa dair bilgileri Wikipedia’dan derledik. 

(bianet, başlık AD’ye ait))

Tags: , , , ,


About the Author



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top ↑